Cele două membre ale trupei Pussy Riot reţinute la Soci au fost eliberate de către poliţie

Cele două membre ale trupei contestatare ruse Pussy Riot reţinute marţi de către poliţişti în centrul oraşului Soci, unde se desfăşoară Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă, au fost eliberate, a constatat un jurnalist AFP.

83 afișări
Imaginea articolului Cele două membre ale trupei Pussy Riot reţinute la Soci au fost eliberate de către poliţie

Nadejda Tolokonikova (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Nadejda Tolokonikova şi Maria Alehina au fost eliberate după ce au fost interogate, la un post de poliţie, într-un caz de furt la un hotel, şi au plecat cu un taxi. Mai multe alte persoane arestate în acelaşi timp cu cele două tinere au fost eliberate, de asemenea.

Cele două membre ale trupei au plecat purtând "baclava", cagulele pe care le purtau în februarie 2012, atunci când au cântat o "rugăciune punk" împotriva lui Vladimir Putin, în incinta Catedralei Moscova, după care au fost arestate şi condamnate, câteva luni mai târziu, la doi ani de închisoare, pentru "huliganism".

Tolokonikova a declarat, anterior, că au fost reţinute la Soci în timp ce se plimbau pur şi simplu prin oraş. Ulterior, ele au fost conduse la un post de poliţie, în cartierul Adler, unde se află Satul Olimpic, la malul Mării Negre.

Cele două tinere se aflau la Soci de două zile.

Tolokonikova a declarat că au mai fost reţinute şi interogate de către poliţie timp de şapte ore duminică şi timp de zece ore luni.

Cele două au denunţat, anterior, proiectul Jocurilor Olimpice, drag preşedintelui Vladimir Putin, şi au îndemnat la boicotarea JO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici