Centrala nucleară de la Krsko a fost oprită în urma unui incident

Funcţionarea singurei centrale nucleare din Slovenia, cea de la Krsko, în sud-estul ţării, a fost întreruptă luni din cauza unor probleme la "o conductă de vapori", au anunţat oficialii centralei, asigurând că incidentul nu are "niciun impact asupra mediului".

193 afișări
Imaginea articolului Centrala nucleară de la Krsko a fost oprită în urma unui incident

Centrala nucleară de la Krsko a fost oprită în urma unui incident (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Luni, centrala nucleară din Krsko s-a oprit automat, din cauza perturbărilor de la o conductă de vapori a sistemului secundar", a explicat conducerea centralei într-un comunicat.

Incidentul nu are "niciun impact asupra mediului, nici alte efecte negative", a afirmat ea.

Situată la 90 de kilometri est de capitala Ljubljana, centrala a fost oprită în două reprize în 2012, prima dată timp de 42 de zile în aprilie şi mai pentru mentenanţă şi a doua oară timp de trei zile la sfârşitul lui octombrie, din cauza precipitaţiilor abundente şi a creşterii nivelului apelor la Sava, care serveşte la răcirea instalaţiilor centralei.

Centrala de la Krsko, ce a fost construită în comun cu Croaţia în perioada în care cele două ţări erau membre al Republicii Federale Iugoslavia, produce 40 la sută din electricitatea slovenă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici