Ceremonie antiimperialistă de Ziua Naţională a Cubei

Şefii de stat din Venezuela, Uruguay, Bolivia, Nicaragua şi Cuba au participat vineri la o ceremonie "antiimperialistă" şi de solidaritate latino-americană, care a avut loc la Santiago de Cuba, cu ocazia Zilei Naţionale cubaneze.

167 afișări
Imaginea articolului Ceremonie antiimperialistă de Ziua Naţională a Cubei

O ceremonie "antiimperialistă" are loc în Cuba, cu ocazia Zilei Naţionale

"Revoluţia Cubaneză este mama tuturor revoluţiilor antiimperialiste din America Latină şi din întreaga lume", a afirmat preşedintele bolivian, Evo Morales, în această zi care marchează 60 de ani de la asaltul asupra Cazărmii Moncada din Santiago de Cuba (sud-est).

"A fi în Cuba este mereu o sursă de inspiraţie în lupta noastră contra imperialismului şi capitalismului", a adăugat Morales.

"Aici se găsesc fiii lui Chavez", a declarat preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, în faţa a 10.000 de cubanezi şi străini, referindu-se la preşedintele Hugo Chavez, care a decedat la 5 martie.

Subliniind meritele Revoluţiei Cubaneze, preşedintele Uruguayului, José Mujica, a afirmat că "această revoluţie este prin esenţă o revoluţie a demnităţii şi a respectului de sine al latino-americanilor".

"Cuba, supusă unor atacuri brutale din partea imperialismului, este cea mai bună martoră a faptului că libertatea, suveranitatea, justiţia, independenţa şi dreptul poporului la pace pot fi apărate", a asigurat şeful de stat din Nicaragua, Daniel Ortega, denunţând embargoul "incorect şi inuman" pe care Statele Unite l-a impus Cubei in 1962.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici