Cetăţean român acuzat de fraude bancare, arestat preventiv în Statele Unite

Un cetăţean român a fost arestat la New York, fiind acuzat că a montat dispozitive ilegale la bancomate şi de fraude bancare, daunele fiind de circa 1,5 milioane de dolari (1,25 milioane euro), anunţă autorităţile americane într-un comunicat oficial.

256 afișări
Imaginea articolului Cetăţean român acuzat de fraude bancare, arestat preventiv în Statele Unite

Cetăţean român acuzat de fraude bancare, arestat preventiv în Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Românul Laurenţiu Iulian B. a fost plasat în stare de arest, sub acuzaţia de participare la o reţea de fraudare care instala dispozitive ilegale de monitorizare la bancomane HSBC din Manhattan, Long Island şi Westchester", anunţă Preet Bharara, procurorul SUA pentru districtul de sud din New York.

Valoarea furturilor din conturi bancare se ridică la 1,5 milioane de dolari (1,25 milioane de euro), susţin procurorii americani.

Decizia de plasare în arest preventiv a românului a fost luată de judecătorul Henry B. Pitman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici