Cetăţenii chinezi care vizitează Turcia, avertizaţi în legătură riscul unor acte de violenţă

China a emis o avertizare de călătorie destinată cetăţenilor chinezi care intenţionează să se deplaseze în Turcia, după ce unii turişti au fost atacaţi în cursul unor proteste faţă de politicile aplicate de Beijing în cazul etnicilor uiguri, relatează BBC News online.

233 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii chinezi care vizitează Turcia, avertizaţi în legătură riscul unor acte de violenţă

Cetăţenii chinezi care vizitează Turcia, avertizaţi în legătură riscul unor acte de violenţă (Imagine: Hepta)

Sâmbătă şi duminică, sute de protestatari s-au adunat în faţa consulatului Chinei din Istanbul.

Turiştii au fost avertizaţi să nu filmeze protestele sau să nu iasă afară neînsoţiţi.

China a spus că mereu a acordat importanţă şi că respectă în totalitate libertatea credinţelor religioase musulmane.

Conform unei declaraţii a Guvernului chinez, acuzaţiile provenite din presa occidentală conform cărora desfăşurarea riturilor religioase a fost interzisă în provincia de vest a Chinei, Xinjiang, pe timpul Ramadanului, au fost "în contradicţie cu faptele".

Musulmanii turci şi chinezii uiguri au o rădăcini etnice comune şi legături puternice la nivel cultural şi religios.

Ankara l-a convocat săptămâna trecută pe ambasadorul chinez cu privire la informările conform cărora Beijingul le-a interzis uigurilor postul şi cultul pe timpul Ramadanului.

Sute de oameni au murit în atacuri violente în Xinjiang în ultimii ani. China condamnă violenţa asupra grupurilor teroriste islamiste, dar grupurile de uiguri spun că neliniştea este alimentată de politicile represive din Beijing.

Sâmbătă protestatarii de la consulatul chinez au ars steagul Chinei şi au afişat pancarte pe care scria "Turcia, salvează-ţi fratele! China, ieşi din Turkistanul de Est".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici