Cheltuielile cu cele trei reşedinţe ale premierului israelian Benjamin Netanyahu provoacă scandal

Contribuabilii israelieni au plătit suma de 940.000 de dolari pentru finanţarea, anul trecut, a celor trei reşedinţe ale premierului Benjamin Netanyahu, provocând critici din partea presei, care a prezentat suma pe prima pagină duminică seara.

472 afișări
Imaginea articolului Cheltuielile cu cele trei reşedinţe ale premierului israelian Benjamin Netanyahu provoacă scandal

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suma a fost anunţată de către Biroul premierului, la solicitarea Mişcării pentru Libertatea Informaţiei.

Presa a relevat în detaliu cheltuielile, inclusiv factura la apă în valoare de 23.000 de dolari la vila personală dotată cu o piscină a lui Netanyahu, la Cezareea, în nordul ţării, unde premierul îşi petrece doar o parte din weekenduri.

Între alte facturi, există una în valoare de 1.700 de dolari pentru lumânări parfumate destinate reşedinţei oficiale de la Ierusalim, dar şi una în valoare de 5.700 de dolari pentru aranjamente florale.

Suma totală a cheltuielilor a depăşit bugetul prevăzut cu 340.000 de dolari, potrivit datelor date publicităţii de către Biroul lui Netanyahu.

Într-un comunicat, Biroul premierului, care se afla într-o vizită la Roma, a acuzat presa că îl supune "unui tratament nedrept", subliniind că totalul cheltuielilor în 2012 corespunde în parte unor facturi neachitate care datau din anii precedenţi.

"Nu este posibil să fie operată o separare totală între cheltuielile legate de reşedinţă oficială a premierului (la Ierusalim) şi proprietatea privată a familiei sale (...). Cheltuielile cu locuinţa privată din Cezareea includ măsuri pentru securitatea premierului", a adăugat Biroul, referindu-se la salariile gărzilor de corp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici