Chen Guangcheng a telefonat Congresului american din salonul de spital, din Beijing

Disidentul chinez Chen Guangcheng a telefonat, din salonul de spital unde este internat, din Beijing, unor aleşi ai Congresului american reuniţi joi pentru o audiere cu privire la cazul său, şi a cerut ajutorul secretarului de Stat, Hillary Clinton.

319 afișări
Imaginea articolului Chen Guangcheng a telefonat Congresului american din salonul de spital, din Beijing

Chen Guangcheng a telefonat Congresului american din salonul de spital, din Beijing (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să mă întâlnesc cu doamna Clinton. Sper că voi putea obţine ajutor din partea ea", a spus Chen în timpul conversaţiei telefonice -retransmisă în plină audiere- cu reprezentantul republican Chris Smith, care prezidează şedinţa.

Chen doreşte să îi fie garantată "libertatea de mişcare" pentru "a veni în Statele Unite să se odihnească", potrivit prietenului său, Bob Fu, cel care a tradus apelul lui Chen.

"Îmi este frică pentru viaţa membrilor familiei mele", a spus Chen. "Ceea ce mă îngrijorează cel mai tare acum, este securitatea mamei mele şi a fratelui meu, şi aş vrea să ştiu ce se întâmplă cu ei".

La rândul său, Smith i-a transmis disidentului că mai mulţi martori care se aflau la audiere, erau "foarte îngrijoraţi" pentru el şi familia lui.

"Ne rugăm pentru dumneavoastră şi vom continua eforturile noastre" pentru a încerca să găsim o soliţie, a comunicat Smith.

Clinton şi alţi oficiali americani se aflau joi în Beijing pentru negocieri bilaterale, subiectul Chen dominând relaţiile dintre cele două ţări în ultima săptămână.

Smith a considerat că Clinton ar trebui să meargă la spital pentru a se întâlni cu Chen. "Dumneavoastră şi familia dumneavoastră ar trebui să vă aflaţi la bordul unui avion către Statele Unite pentru, aşa cum a-ţi spus, a vă odihni precum bine meritaţi", a adăugat republicanul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici