China anunţă acordarea unui ajutor pentru Ucraina în domeniul securităţii nucleare

China a anunţat acordarea unui ajutor de peste 210.000 de dolari Ucrainei pentru programul său de securitate nucleară.

2365 afișări
Imaginea articolului China anunţă acordarea unui ajutor pentru Ucraina în domeniul securităţii nucleare

"China va dona 200.000 de euro (aproximativ 210.814 dolari) pentru programul de asistenţă tehnică în domeniul securităţii şi siguranţei nucleare din Ucraina, cu scopul de a consolida siguranţa instalaţiilor nucleare ucrainene prin acţiuni concrete", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Mao Ning, în cadrul unei conferinţe de presă la Beijing, potrivit cotidianului chinez Global Times.

Anunţul Beijingului vine după ce Kievul a declarat că discuţiile diplomatice dintre Ucraina şi Rusia cu privire la centrala electrică au ajuns într-un "punct mort", deoarece luptele continuă.

China a evitat să condamne direct invazia militară rusă în Ucraina şi nu a aplicat sancţiunile impuse de Occident. În schimb, Beijingul a pledat pentru negocieri, a evidenţiat necesitatea respectării suveranităţii ţărilor, în conformitate cu reglemenătile internaţionale, şi a cerut Alianţei Nord-Atlantice să ţină cont de preocupările de securitate semnalate de Rusia înaintea războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici