China arestează peste 1.100 de persoane suspectate că au spălat bani folosind criptomonede

  • Autorităţile din China declară război criptomonedelor.
  • Poliţia din China a arestat peste 1.100 de persoane suspectate de folosirea criptomonedelor pentru a spăla bani proveniţi din înşelăciuni prin sms şi internet.
  • Cel puţin, asta transmite ministerul pentru securitate publică.
996 afișări
Imaginea articolului China arestează peste 1.100 de persoane suspectate că au spălat bani folosind criptomonede

FOTO Profimedia

„Plouă” cu arestări în China. Autorităţile au luat urma mai multe grupări care foloseau criptomonede pentru spălarea banilor.
 
Mai multe firme au interzis serviciile de plată cu criptomonede luna trecută, motiv pentru consiliul de stat chinez să-şi întărească discursul anti-criptomonede, conform Reuters.
 
Doar miercuri seara, poliţia a arestat peste 170 de grupări infracţionale implicate în folosirea criptomonedelor pentru a spăla bani. 
 
Grupările care spălau bani cereau un comision între 1,5 şi 5% clienţilor lor. Pe scurt, transformau diverse proceduri financiare ilegale în monede virtuale prin schimb-urile cripto, a explicat ministerul chinez.
 
Totodată, o asociaţie pentru plăţi arată că numărul infracţiunilor care folosesc monede virtuale este în creştere. 
 
Întrucât criptomonedele sunt anonime, globale şi uşor de folosit „au devenit un canal important pentru spălarea banilor între graniţele statelor”, explică asociaţia.
 
În plus, criptomonenedele au devenit deja o modalitate facilă de plată pentru activităţile ilegale în industria jocurilor de noroc. Circa 13% din site-urile de profil acceptă folosirea monedelor virtuale iar autorităţilor le este dificil să ia urma banilor.
 

Mai multe firme au interzis serviciile de plată cu criptomonede luna trecută, motiv pentru consiliul de stat chinez să-şi întărească discursul anti-criptomonede. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici