China avertizează SUA în privinţa unei curse a înarmării în faţa Phenianului

China a avertizat luni Washingtonul împotriva unei curse a înarmării după decizia Statelor Unite de a-şi consolida apărarea antirachetă în faţa Coreei de Nord, argumentând că acest lucru va "intensifica antagonismele".

831 afișări
Imaginea articolului China avertizează SUA în privinţa unei curse a înarmării în faţa Phenianului

China avertizează SUA în privinţa unei curse a înarmării în faţa Phenianului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate măsurile ce urmăresc consolidarea dispozitivelor militare nu vor face decât să intensifice antagonismele şi nu ajută la rezolvarea problemei", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hong Lei, în cadrul unei întâlniri cu presa.

"China a promovat întotdeauna prevenirea proliferării rachetelor prin mijloace politice şi diplomatice", a adăugat el.

Phenianul a lansat cu succes în decembrie o rachetă identificată drept rachetă balistică de Occidentali, apoi, după două luni, a efectuat un al treilea test nuclear, determinând Statele Unite să decidă, săptămâna trecută, să instaleze 14 rachete interceptoare GBI pe coasta lor de vest.

China a criticat al treilea test cu bombă atomică al aliatului său tradiţional nord-coreean şi a votat intensificarea sancţiunilor împotriva Phenianului la Consiliul de Securitate al ONU.

"Problemele referitoare la peninsula (coreeană) se referă la echilibrele strategice şi la stabilitatea regională a lumii întregi, precum şi la încrederea mutuală în planul strategic", a dezvăluit Hong.

"Sperăm că părţile vizate vor acţiona în favoarea păcii şi stabilităţii regionale, vor adopta o atitudine responsabilă şi vor aborda această problemă cu precauţie", a adăugat purtătorul de cuvânt chinez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici