China avertizează SUA să nu depăşească "linia roşie" şi să evite ingerinţele externe

  • Administraţia Chinei avertizează Statele Unite să evite ingerinţele externe
  • Wang Yi: Problema Taiwanului este o "linie roşie care nu poate fi depăşită"
  • Ministrul chinez de Externe: "Statele Unite trebuie să elimine cât mai curând posibil toate restricţiile nerezonabile impuse în cooperarea bilaterală"
1536 afișări
Imaginea articolului China avertizează SUA să nu depăşească "linia roşie" şi să evite ingerinţele externe

China avertizează SUA să nu depăşească "linia roşie" şi să evite ingerinţele externe

Administraţia de la Beijing a avertizat, duminică, Statele Unite să renunţe la "practicile periculoase", să evite ingerinţele externe şi să nu depăşească "linia roşie" în privinţa susţinerii acordate Taiwanului.

"Referitor la relaţiile China-SUA, cred că în primul rând ambele părţi trebuie să respecte principiul neamestecului în afacerile interne", a declarat, duminică, Wang Yi, ministrul chinez de Externe, cu ocazia unei sesiuni parlamentare.

"Statele Unite trebuie să elimine cât mai curând posibil toate restricţiile nerezonabile impuse în cooperarea bilaterală, nu să creeze noi obstacole", a subliniat Wang Yi, conform postului CNBC. În urmă cu câteva săptămâni, ministrul chinez de Externe ceruse Administraţiei Joseph Biden să anuleze toate taxele vamale, în primul rând cele impuse companiilor chineze din domeniul tehnologiei informaţionale.

Referindu-se la conversaţia telefonică pe care preşedintele SUA, Joseph Biden, a avut-o cu omologul său chinez, Xi Jinping, ministrul chinez de Externe a afirmat: "Noi suntem pregătiţi să colaborăm cu Statele Unite în sensul stabilit prin această conversaţie telefonică, pentru a înscrie relaţiile China-SUA pe un nou parcurs, al creşterii economice sănătoase şi stabile", a subliniat Wang Yi.

Oficialul chinez a atras atenţia că Beijingul nu va face compromisuri în privinţa Taiwanului, cerând Washingtonului să renunţe la "practicile periculoase" ale fostei Administraţii Donald Trump, care a oferit susţinere Guvernului proindependenţă de la Taipei.

Problema Taiwanului este o "linie roşie care nu poate fi depăşită", a atras atenţia Wang Yi. "Administraţia Chinei nu va acorda spaţiu de compromis. Îndemnăm noua Administraţie a SUA să înţeleagă deplin sensibilitatea majoră a problemei Taiwanului şi să renunţe la practicile periculoase ale precedentei Administraţii de a depăşi linia şi de a recurge la jocuri cu focul", a precizat Wang Yi, conform agenţiei Associated Press.

Statele Unite nu au relaţii oficiale cu Taiwanul, ci doar contacte informale. Fostul preşedinte american Donald Trump şi-a atras critici dure din partea Beijingului din cauza trimiterii unor oficiali în vizite la Taipei.

Preşedintele american, Joseph Biden, a discutat în februarie cu omologul său din China, Xi Jinping, subliniind că Statele Unite trebuie să se mobilizeze pentru a face faţă în competiţia cu Administraţia Chinei. Joseph Biden i-a semnalat lui Xi Jinping că este pregătit să coopereze în anumite domenii, dar i-a atras atenţia privind situaţia drepturilor omului şi privind unele practici comerciale. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a recomandat lui Joe Biden să acţioneze "prudent", subliniind că Administraţia de la Beijing vrea consolidarea relaţiilor cu Statele Unite şi evidenţiind importanţa cooperării bilaterale pentru pacea, stabilitatea şi prosperitatea la nivel mondial.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
sua,
criză

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici