China, cea mai puternică forţă marină din lume, construieşte o bază militară secretă. Unde este amplasată

  • Potrivit surselor occidentale citate de „Washington Post”, Beijingul construieşte o bază nouă în Cambodgia, pentru uzul exclusiv al navelor sale militare.
  • Este a doua bază din afara graniţelor ţării.
  • Analiştii spun că este dovada voinţei chinezilor de a-şi proiecta puterea mult dincolo de graniţele actuale.
7542 afișări
Imaginea articolului China, cea mai puternică forţă marină din lume, construieşte o bază militară secretă. Unde este amplasată

China construieşte o bază militară secretă. Unde este amplasată

O bază secretă în Cambodgia construită pentru uzul exclusiv al marinei chineze. Ştirea, care circula deja de luni de zile, a fost confirmată de surse occidentale, iar „Washington Post” a relatat despre aceasta.

Noua instalaţie ocupă partea de nord a bazei cambodgiene Ream, în Golful Thailandei.

Este al doilea de acest gen care este inaugurat - o ceremonie este programată săptămâna aceasta - de către Beijing, după cea din Djibouti, departe de teritoriul naţional.

Pentru experţii occidentali, aceasta este confirmarea modului în care Republica Populară, care se mândreşte deja cu cea mai mare forţă marină din lume (355 de nave, destinate să devină 460 până în 2030, faţă de 297 în Statele Unite), a decis să înceapă să devină o „putere globală” pentru prima dată în istoria sa milenară.

"Deşi numărul navelor pare enorm, fără o reţea semnificativă de baze, capacitatea chinezilor de a-şi folosi propriile mijloace scade dramatic pe măsură ce se îndepărtează de graniţele lor", a declarat Andrew Erickson, director de cercetare la China Maritime, pentru Washington Post.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici