China face antrenamente militare lângă graniţa cu Myanmar unde sunt lupte între armată şi insurgenţi

Armata chineză organizează exerciţii în apropiere de graniţa cu Myanmar chiar în apropierea locului în care un convoi a luat foc. Se pare că incidentul a fost provocat de insurgenţii care se luptă cu armata din Myanmar.

794 afișări
Imaginea articolului China face antrenamente militare lângă graniţa cu Myanmar unde sunt lupte între armată şi insurgenţi

China face antrenamente militare lângă graniţa cu Myanmar unde sunt lupte între armată şi insurgenţi

Armata chineză începe exerciţiile sâmbătă conform unui anunţ publicat pe reţelele de socializare la o zi după ce un convoi de camioane care transportau bunuri în ţara vecină din Asia de Sud-Est a luat foc.

Antrenamentul are ca scop „testarea capacităţilor de apărare a frontierei şi a capacităţilor de atac cu foc ale trupelor”, a declarat Comandamentul Teatrului Sudic, unul dintre cele cinci din cadrul Armatei Populare de Eliberare a Chinei, pe aplicaţia WeChat.

Nu au fost oferite detalii despre calendarul exerciţiilor sau numărul de trupe implicate. Autorităţile din Myanmar au fost informate cu privire la exerciţii.

„Legătura militară dintre China şi Myanmar este fermă, iar colaborarea dintre cele două armate este prietenoasă şi se consolidează", a spus Zaw Min Tun, reprezentantul militarilor aflaţi la putere în Myanmar, potrivit Reuters.

Armata din Myanmar a pierdut controlul asupra mai multor oraşe şi avanposturi militare din nord-est şi din alte părţi ale ţării. Armata se confruntă cu cea mai mare ofensivă a insurgenţilor de la preluarea puterii printr-o lovitură de stat din 2021.

Intensificarea luptelor interne a provocat strămutarea a peste 2 milioane de persoane în Myanmar, potrivit ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici