China intenţionează să impună o nouă lege a securităţii din Hong Kong. Trump avertizează cu o reacţie dură din partea SUA

China urmează să impună o nouă legislaţie privind securitatea naţională în Hong Kong după protestele pro-democraţie de anul trecut, a declarat joi un oficial chinez, atrăgând un avertisment al preşedintelui Donald Trump că Washingtonul va reacţiona „foarte puternic ”împotriva încercării de a obţine mai mult control asupra fostei colonii britanice, potrivit Reuters.

3298 afișări
Imaginea articolului China intenţionează să impună o nouă lege a securităţii din Hong Kong. Trump avertizează cu o reacţie dură din partea SUA

China intenţionează să impună o nouă lege a securităţii din Hong Kong. Trump avertizează cu o reacţie dură din partea SUA

De asemenea, Departamentul de Stat din SUA a avertizat China, afirmând că un grad ridicat de autonomie şi respectarea drepturilor omului au fost esenţiale pentru păstrarea statutului special al teritoriului în legislaţia din SUA, ceea ce a ajutat-o ​​să îşi păstreze poziţia de centru financiar mondial.

Acţiunea Chinei ar putea stârni proteste noi în Hong Kong, care se bucură de numeroase libertăţi nepermise în China continentală, după ce manifestările deseori violente din 2019 au împins oraşul în cea mai profundă agitaţie de la revenirea sub controlul guvernnlui de la Beijing în 1997.

Trump, care a ratificat retorica anti-China în timp ce ţinteşte un nou mandat la Casa Albă, a declarat reporterilor „nimeni nu ştie încă” detaliile planului Chinei. „Dacă se va întâmpla, vom aborda foarte puternic această problemă”, a spus el.

Zhang Yesui, purtătorul de cuvânt al Congresului Naţional al Poporului Chinez, a declarat că detaliile legislaţiei vor fi anunţate vineri, când Parlamentul va avea sesiunea anuală.

„Având în vedere noile circumstanţe şi necesităţi, Congresul Naţional al Poporului (NPC) îşi exercită puterea constituţională pentru a stabili un nou cadru legal şi un mecanism de aplicare pentru a proteja securitatea naţională în Hong Kong", a spus el într-un briefing de presă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici