China îşi umflă muşchii în faţa Americii: a lansat al treilea portavion, nava de război „Type 003”, cu sistem de catapultă

Lansat într-un şantier naval din Shanghai, portavionul este „primul proiectat şi construit în întregime de chinezi”.

2444 afișări
Imaginea articolului China îşi umflă muşchii în faţa Americii: a lansat al treilea portavion, nava de război „Type 003”, cu sistem de catapultă

China lansează al treilea portavion: nava de război „Tip 003” cu sistem de catapultă

China şi-a lansat al treilea portavion, a informat presa de stat de la Beijing. Lansată într-un şantier naval din Shanghai, nava de război „Tipul 003” a Armatei Populare de Eliberare este „primul portavion cu catapultă proiectat şi construit în întregime de China”, a informat postul de stat CCTV.

Anunţul vine pe măsură ce tensiunile dintre China şi SUA au crescut semnificativ în ultimele săptămâni în legătură cu problema Taiwanului. China şi-a „încălzit” în mod repetat navele de război peste strâmtoarea care separă insula de continent şi a folosit avioane de luptă, pentru a respinge patrulele din Statele Unite şi ale aliaţii săi.

Numit Fujian, cel mai recent transportator este mai avansat din punct de vedere tehnic decât celelalte din flotă şi este doar al doilea transportator construit complet în China. Cu toate acestea, vor dura ani până să ajungă la capacitatea operaţională, întrucât Ministerul Apărării nu a anunţat o dată pentru intrarea în funcţiune. „Testele de navigaţie şi de acostare vor fi efectuate conform planificării după lansarea navei”, a informat CCTV.

China are alte două portavioane în serviciu. Liaoning a fost dat în funcţiune în 2012, iar Shandong a intrat în funcţiune în 2019. Spre deosebire de Fujian, aceste nave de război folosesc o platformă tip sărituri cu schiurile pentru decolarea cu jet şi nu au un sistem de catapultă.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici