China lansează un apel la calm în privinţa crizei nord-coreene

China îndeamnă statele implicate în criza nord-coreeană să se abţină de la efectuarea de afirmaţii şi acţiuni ce ar putea agrava situaţia, după ce Phenianul a ameninţat că ar putea ataca teritoriul american Guam, iar Donald Trump a ameninţat că va reacţiona cu "foc şi furie".

378 afișări
Imaginea articolului China lansează un apel la calm în privinţa crizei nord-coreene

China lansează un apel la calm în privinţa crizei nord-coreene

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri, Ministerul de Externe de la Beijing afirmă că statele implicate ar trebui "să evite remarcile şi acţiunile care ar putea agrava conflictele şi escalada tensiunile", potrivit site-ului postului CNN.

Donald Trump, preşedintele SUA, a afirmat, miercuri, în contextul comemorării atacurilor atomice americane din Japonia şi pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, că a ordonat de la începerea mandatului modernizarea arsenalului nuclear şi că speră să nu fie nevoit să îl folosească.

"Primul meu ordin în calitatea de preşedinte a fost renovarea şi modernizarea arsenalului nuclear. Acum este mult mai puternic decât a fost vreodată. Sper că nu vom fi nevoiţi niciodată să utilizăm această armă puternică; nu va fi niciodată o perioadă în care să nu fim cea mai puternică naţiune de pe planetă", a transmis Donald Trump, miercuri, prin Twitter.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici