China neagă că un vaccin împotriva hepatitei B ar fi cauzat decesele unor nou-născuţi

Autorităţile chineze au dezminţit vineri orice legătură între un vaccin împotriva hepatitei B fabricat de o firmă locală şi moartea a 17 bebeluşi, care tocmai fuseseră vaccinaţi.

69 afișări
Imaginea articolului China neagă că un vaccin împotriva hepatitei B ar fi cauzat decesele unor nou-născuţi

China neagă că un vaccin împotriva hepatitei B ar fi cauzat decesele unor nou-născuţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ancheta cu privire la decese, efectuată în perioada 13-31 decembrie, nu a permis să se stabilească vreo probă potrivit căreia nou-născuţii au murit din cauza vaccinului administrat, au afirmat într-un comunicat comun Comisia Naţională chineză pentru Sănătate şi Planning Familial şi Administraţia Produselor Alimentare şi Farmaceutice.

"S-a confirmat că nouă dintre cazuri nu au avut nimic a face cu vaccinul" produs de Laboratorul BioKangtai, se arată în comunicat. Este necesar să fie efectuate autopsii pentru stabilirea cauzei celorlalte opt decese, precizează în continuare sursele citate.

Într-o ţară în care au loc numeroase scandaluri sanitare, decesele bebeluşilor, anunţate de presă, au provocat o emoţie puternică.

Autorităţile sanitare chineze au suspendat utilizarea vaccinului împotriva hepatitei B fabricat de către BioKangtai, în aşteptarea închiderii anchetei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici