China respinge raportul ONU privind situaţia etnicilor uiguri şi acuză SUA şi alte ţări occidentale

Administraţia Chinei a respins vehement, joi după-amiază, raportul Naţiunilor Unite privind situaţia etnicilor uiguri, acuzând că documentul a fost elaborat pe baza unor "informaţi false", pentru a fi utilizat în scopuri politice de SUA şi de alte naţiuni occidentale.

1009 afișări
Imaginea articolului China respinge raportul ONU privind situaţia etnicilor uiguri şi acuză SUA şi alte ţări occidentale

Naţiunile Unite au stabilit, într-un raport publicat joi, că abuzurile asupra drepturilor omului înregistrate în China în rândul etnicilor uiguri ar putea fi considerate "crime împotriva umanităţii".

Organizaţiile pentru drepturile omului au acuzat în mod constant China că deţine în centre speciale membri ai grupurilor minoritare, în principal în regiunea Xinjiang.

Însă Beijingul a reacţionat vehement la raportul experţilor Naţiunilor Unite. "Evaluarea se bazează pe informaţii false, utilizate ca instrumente politice de Statele Unite şi alte ţări occidentale în scopul izolării strategice a Chinei. Arată încă o dată că Biroul ONU pentru Drepturile Omului a fost redus la rolul de a facilita şi de a fi complice al Statelor Unite şi al altor ţări occidentale", a reacţionat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, conform agenţiei The Associated Press.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
onu,
sua,
uiguri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici