China speră la un Brexit "ordonat" şi solicită UE o mai largă deschidere economică

China speră că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va întâmpla într-un mod ordonat şi că blocul comunitar va reduce obstacolele în calea investiţiilor chineze şi va menţine pieţele deschise, a anunţat marţi Ministerul chinez de Externe, relatează Reuters.

316 afișări
Imaginea articolului China speră la un Brexit "ordonat" şi solicită UE o mai largă deschidere economică

China speră la un Brexit "ordonat" şi solicită UE o mai largă deschidere economică

China, cea de-a doua economie din lume, a observat pe Brexit anevoios, fiind îngrijorată nu numai de potenţialele turbulenţe de pe piaţă în urma unei ieşiri dezordonate, ci şi de pierderea vocii de susţinere a Marii Britanii privind comerţului liber cu Uniunea Europeană.

"China speră să vadă că Brexitul continuă într-o manieră ordonată şi este pregătită să avanseze relaţiile China-UE şi China-Marea Britanie în paralel", a transmis ministerul într-un document politic de lungă durată legat de UE.

UE şi China se află adesea în conflict în ceea ce priveşte aspectele legate de comerţ şi alte aspecte, UE împărtăşind multe dintre aceleaşi preocupări cu Statele Unite în ceea ce priveşte accesul pe piaţă, dezechilibrele comerciale şi protecţia drepturilor de proprietate intelectuală.

Blocul comunitar este cel mai mare partener comercial al Chinei, în timp ce China este cel mai mare partener comercial după Statele Unite.

UE a făcut presiuni pentru un acces mai bun la piaţa chineză pentru companiile sale, în timp ce China s-a arătat deranjată de ceea ce consideră a fi o restricţie neloială privind investiţiile chineze în UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici