CIA a început închiderea bazelor clandestine din Afganistan

Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) a început închiderea bazelor clandestine din Afganistan, în contextul retragerii graduale a trupelor americane din această ţară până la sfârşitul anului 2014.

149 afișări
Imaginea articolului CIA a început închiderea bazelor clandestine din Afganistan

CIA a început închiderea bazelor clandestine din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Retragerea din Afganistan reprezintă un moment de răscruce pentru CIA, care îşi va concentra resursele spre alte zone problematice, relatează Washington Post în ediţia online.

Potrivit unor oficiali americani, CIA a început reducerea numărului angajaţilor din Afganistan, închizând şase din cele 12 baze care există în această ţară.

Decizia coincide cu retragerea trupelor americane din Afganistan până la sfârşitul anului 2014.

Experţi americani au explicat că măsura se justifică prin diminuarea riscurilor reprezentate de reţeaua teroristă Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici