Ciclonul Marcia a avariat peste 1.000 de locuinţe în Australia - VIDEO

Cel puţin 1.000 de case din statul australian Queensland au structura avariată, iar în 350 dintre ele nu se mai poate locui, după trecerea ciclonului Marcia, a anunţat luni premierul statului, citat de Sky News Australia, în pagina electronică.

122 afișări
Imaginea articolului Ciclonul Marcia a avariat peste 1.000 de locuinţe în Australia - VIDEO

Ciclonul Marcia a avariat peste 1.000 de locuinţe în Australia

Inspectorii au evaluat 3.300 de locuinţe din Queensland şi au stabilit că 1.000 dintre ele au structura avariată, iar în 350 nu se mai poate locui, a precizat premierul Annastacia Palaszczuk. Ea a adăugat că principala prioritate a Guvernului este să se asigure că aceste persoane primesc asistenţa necesară.

Potrivit premierului, cea mai mare problemă o reprezintă reconectarea locuinţelor şi comunităţilor la reţeaua electrică, pentru că luni după-amiaza doar un sfert dintre cei 69.500 de consumatori rămaşi fără curent electric fuseseră reconectaţi la electricitate.

Lipsa curentului electric a determinat unele persoane să aştepte timp de câteva ore la coadă pentru a-şi putea cumpăra combustibil pentru generatoare.

"Vom încerca să luăm legătura cu comunităţile mici", a declarat, la rândul său, adjunctul şefului poliţiei Steve Gollschewski, afirmând că există posibilitatea ca unele comunităţi izolate să nu fi fost contactate, în timp ce avioanele survolează zona.

"Verificăm vizual zona pentru a vedea dacă există proprietăţi sau locuinţe care nu au fost identificate ... şi a trimite oameni la sol pentru a se asigura că sunt în regulă", a explicat el.

Două furtuni puternice, Lam şi Marcia, au traversat vineri partea de nord şi nord-est a Australiei, aducând rafale puternice de vânt şi determinând evacuarea zonelor de coastă. Ciclonul tropical Marcia a afectat zona de coastă a statului Queensland, între St Lawrence şi Yeppoon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici