Cinci români, judecaţi la Bruxelles pentru uciderea unui bijutier în 2010

Cinci români sunt judecaţi începând de luni, la Bruxelles, pentru uciderea unui bijutier din oraş la 24 iulie 2010, dar avocaţii lor au cerut încă de la începutul procesului demontarea geamurilor de securitate şi un mai bun sistem de comunicare cu clienţii lor, relatează postul belgian RTBF.

192 afișări
Imaginea articolului Cinci români, judecaţi la Bruxelles pentru uciderea unui bijutier în 2010

Cinci români, judecaţi la Bruxelles pentru uciderea unui bijutier în 2010 (Imagine: Shutterstock)

Apărarea spune că geamurile de securitate (prevăzute cu sistem anti-glonţ) sunt problematice, afirmând chiar că acuzaţii sunt "în cuşcă". De asemenea, avocaţii au cerut un sistem mai bun de comunicare cu clienţii lor. "Două telefoane între avocaţi şi boxa celor cinci acuzaţi, este prea puţin", au declarat avocaţii apărării. Ei subliniază, de asemenea, că clienţii lor nu vorbesc limba franceză şi că, deşi traducătorii sunt prezenţi, această situaţie nu facilitează derularea procesului.

Cei cinci români, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, au fost acuzaţi de uciderea bijutierului Dominique Legros, pe data de 24 iulie 2010, în timpul unui furt.

Victima a fost găsită moartă în magazinul de bijuterii unde lucra, prezentând răni la nivelul capului şi având mâinile şi picioarele legate. În urma autopsiei, s-a constatat că aceasta a murit prin strangulare, înainte de a suferi mai multe răni la nivelul feţei.

Indivizii sunt consideraţi foarte periculoşi, iar Curtea de Justiţie de la Bruxelles va fi intens supravegheată de poliţie. Dezbaterile ar trebui să dureze două săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici