Cincizeci şi opt de funcţionari ONU au părăsit temporar Bagdadul

Cincizeci şi opt de membri ai personalului Naţiunilor Unite au părăsit misiunile de la Bagdad, în contextul intensificării insurecţiei sunnite, anunţă Naţiunile Unite.

73 afișări
Imaginea articolului Cincizeci şi opt de funcţionari ONU au părăsit temporar Bagdadul

Cincizeci şi opt de funcţionari ONU au părăsit temporar Bagdadul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din raţiuni de precauţie, s-a decis detaşarea personalului în alte locuri din Irak", a comunicat ONU.

"Este vorba de o măsură temporară care vizează 58 dintre cei circa 200 de angajaţi internaţionali ai ONU", precizează ONU.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL), afiliat reţelei Al-Qaida, a ocupat, în ultimele săptămâni, numeroase provincii din nordul Irakului, iar acum avansează spre Bagdad.

Şi Statele Unite analizează posibilitatea reducerii personalului ambasadei din capitala Irakului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici