Cine este Armin Laschet, noul lider CDU şi posibil următorul cancelar al Germaniei

  • Armin Laschet a câştigat şefia CDU, partidul aflat la guvernare
  • Armin Laschet intră în cursa pentru poziţia de cancelar
  • Laschet l-ar putea avea ca adversar pe premierul Bavariei
5029 afișări
Imaginea articolului Cine este Armin Laschet, noul lider CDU şi posibil următorul cancelar al Germaniei

Cine este Armin Laschet, noul lider CDU şi posibil următorul cancelar al Germaniei

Armin Laschet are 59 de ani, a terminat dreptul şi a lucrat ca jurnalist, înainte de a intra în politică. În prezent este premierul Renaniei de Nord-Westfalia, unul dintre cele mai populare landuri.

CITEŞTE AICI: Armin Laschet, noul lider al CDU, vrea menţinerea politicilor de centru şi protejarea coeziunii sociale

Laschet a avut permanent o relaţie apropiată cu comunităţile de imigranţi din Germania, câştigându-şi porecla de ”turcul Armin”. În cursa pentru poziţia de cancelar, acesta ar putea avea un adversar: Markus Söder, premierul Bavariei şi liderul Uniunii Creştin-Sociale.

„Voi face tot ce este posibil pentru a trece peste acest an împreună, pentru a depăşi alegerile împreună peste câteva săptămâni şi să facem tot posibilul ca CDU/CSU să fie viitorul cancelar”, a declarat Armin Laschet, liderul CDU.

Angela Merkel şi-a rostit ultimul discurs, în ajunul anului nou: „Nu cred că exagerez când spun că niciodată în cei 15 ani nu am privit cu atâta speranţă spre noul an, în ciuda tuturor temerilor şi scepticismului nostru. Vă urez vouă şi familiilor voastre sănătate, încredere şi Dumnezeu să binecuvânteze noul an.”

Angela Merkel este supranumită “cancelarul etern” al Germaniei. În noiembrie 2005, ea a devenit cel mai tânăr cancelar german şi prima femeie în această poziţie. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici