Cipru: Explozivi descoperiţi în apropiere de o reşedinţă a preşedintelui ţării

Peste un kilogram de TNT, "pregătit pentru utilizare", a fost descoperit sâmbătă în apropiere de casa de vacanţă a preşedintelui cipriot Demetris Christofias, a anunţat Andreas Angelides, un purtător de cuvânt al poliţiei.

250 afișări
Imaginea articolului Cipru: Explozivi descoperiţi în apropiere de o reşedinţă a preşedintelui ţării

Demetris Christofias (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angelides a declarat unor jurnalişti că explozivii, 1,36 kilograme de TNT, au fost descoperiţi la aproape 500 de metri de reşedinţa preşedintelui, "pregătiţi de utilizare".

Substanţa a fost plasată sub un copac, la aproximativ 15 metri de drumul principal care duce spre Kellaki, satul natal al lui Christofias, situat în apropiere de oraşul balnear Limasol, în sudul insulei, a adăugat Angelides.

"O primă analiză arată că (explozivii) sunt într-o stare excelentă", a precizat Angelides, precizând că TNT-ul a fost descoperit cu ajutorul unor informaţii comunicate poliţiei.

Potrivit postului de radio de stat, detonatorul, care nu a fost armat, ar fi putut să fie activat de la distanţă.

Preşedintele, care îşi programase să vină la reşedinţă sâmbătă după-amiază, urma să nu o mai viziteze până la finalizarea anchetei.

Atacuri vizând personalităţi politice sunt rare în Cipru, o ţară în care o gravă criză economică îi face pe Christofias şi membrii Guvernului său tot mai puţin populari.

Christofias este primul preşedinte cipriot care nu candidează pentru un al doilea mandat în alegerile prezidenţiale prevăzute în februarie 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici