Circa 3.000 de americani au renunţat la cetăţenie în 2013 din cauza sistemului fiscal complicat

Aproximativ 3.000 de americani au renunţat la cetăţenie în cursul anului 2013, în principal din cauza taxelor exagerate, numărul cetăţenilor care aleg să părăsească ţara definitiv fiind în creştere, o situaţie care generează preocupare, informează CNN, citând date oficiale.

144 afișări
Imaginea articolului Circa 3.000 de americani au renunţat la cetăţenie în 2013 din cauza sistemului fiscal complicat

Circa 3.000 de americani au renunţat la cetăţenie în 2013 din cauza sistemului fiscal complicat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cifrelor oficiale, 3.000 de americani au renunţat la cetăţenie în 2013, faţă de 933 în 2012, 1.781 în 2011 şi 1.534 în 2010.

Cei mai mulţi sunt cetăţeni care locuiesc în alte ţări şi care s-au săturat de complicatul sistem fiscal american.

Statele Unite impozitează toate tipurile de venituri, indiferent de locul unde sunt obţinute sau de rezidenţa cetăţenilor.

Brad Westerfield, avocat la compania Butler Snow, a explicat că numărul americanilor care renunţă la cetăţenie a început să crească pe fondul noilor măsuri legislative adoptate pentru contracararea evaziunii fiscale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici