Circa 300 de manifestanţi cer demisia lui Vladimir Putin la Moscova

Aproximativ 300 de militanţi ai opoziţiei s-au reunit sâmbătă la Moscova în cadrul unei manifestaţii autorizate pentru a cere demisia premierului Vladimir Putin şi dizolvarea Parlamentului.

15 afișări
Imaginea articolului Circa 300 de manifestanţi cer demisia lui Vladimir Putin la Moscova

Circa 300 de manifestanţi cer demisia lui Vladimir Putin la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii arborau pancarte pe care se putea citi "Putin trebuie să plece", "Funcţionari, nu mai furaţi!" sau "Daţi-ne alegeri anticipate libere". Reuniunea a avut loc în piaţa Puşkin, din centrul Moscovei, la câteva sute de metri de Kremlin.

Trei militanţi ai mişcării de opoziţie "Frontul de Stânga" ar fi fost reţinuţi, potrivit liderului acestei formaţiuni, Serghei Udalţov, citat de agenţia rusă Interfax.

Poliţia din Moscova a declarat pentru RIA Novosti că nu a avut loc nicio reţinere sâmbătă.

Majoritatea manifestaţiilor opoziţiei nu primesc autorizaţie din partea autorităţilor moscovite, iar poliţia le dispersează fără menajamente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici