Circa 300 de persoane, arestate după proteste la Teheran. Cinci membri ai forţelor de securitate au murit în timpul confruntărilor

Cinci membri ai forţelor de securitate au murit, luni noapte, la Teheran, în cursul confruntărilor cu adepţii unei secte musulmane, iar aproximativ 300 de protestatari au fost arestaţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Iran, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

1071 afișări
Imaginea articolului Circa 300 de persoane, arestate după proteste la Teheran. Cinci membri ai forţelor de securitate au murit în timpul confruntărilor

Circa 300 de persoane, arestate după proteste la Teheran. Cinci membri ai forţelor de securitate au murit în timpul confruntărilor

Mai mulţi adepţi ai sectei sufiste Gonabadi Darvesh s-au strâns în faţa unei secţii de poliţie din nordul capitalei iraniene, cerând eliberarea unor membri ai sectei.

O înregistrare postată pe reţele de socializare arată un autobuz intrând într-un grup de aproximativ 40 de membri ai forţelor de securitate. În urma acestui incident şi-au pierdut viaţa trei poliţişti, a declarat Saeed Montazer al-Mahdi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei iraniene, care a precizat că în cursul confruntărilor au mai murit şi doi membri ai miliţiei voluntare Basij.

Oficialul a mai adăugat că în urma violenţelor au fost răniţi alţi circa 30 de poliţişti şi mai mulţi protestatari.

Un site afiliat cu secta Gonabadi Darvesh a relatat că mai mulţi protestatari au fost împuşcaţi de forţele de ordine, unii din aceştia fiind arestaţi în spitale.

În 2017, Asma Jahangir, fostul raportor ONU pentru Drepturile Omului în Iran, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură acţiunile Teheranului împotriva adepţilor unor secte sufiste, inclusiv Gonabadi sau Yarsan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici