Circa 600 de poliţişti din Doneţk, disponibilizaţi pentru că au evitat confruntările cu insurgenţii

Aproximativ 600 de angajaţi ai serviciilor de securitate ucrainene din regiunea Doneţk au fost disponibilizaţi pentru neîndeplinirea ordinelor Administraţiei de la Kiev în contextul conflictului separatist, anunţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, citat de AFP.

451 afișări
Imaginea articolului Circa 600 de poliţişti din Doneţk, disponibilizaţi pentru că au evitat confruntările cu insurgenţii

Circa 600 de poliţişti din Doneţk, disponibilizaţi pentru că au evitat confruntările cu insurgenţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În cursul unor proceduri de verificare a poliţiştilor din regiunea Doneţk, 585 de colaboratori au fost concediaţi, iar cei mai mulţi dintre ei sunt vizaţi de anchete penale", a declarat Avakov.

Alţi 242 de angajaţi ai serviciilor de securitate sunt cercetaţi pentru că sunt în concedii medicale în contextul operaţiunilor militare împotriva insurgenţilor din estul Ucrainei.

Potrivit presei locale, mulţi poliţişti au avut o atitudine pasivă, evitând confruntările cu insurgenţii separatişti proruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici