Civilul suspectat în atacul comis la bordul USS Mahan a folosit arma unui subofiţer

Civilul care a ucis marţi un militar la bordul distrugătorului USS Mahan în timp ce era ancorat la baza navală Norfolk, în Virginia (est), a folosit arma unui subofiţer de gardă, pe care l-a dezarmat, a anunţat joi US Navy.

178 afișări
Imaginea articolului Civilul suspectat în atacul comis la bordul USS Mahan a folosit arma unui subofiţer

Civilul suspectat în atacul comis la bordul USS Mahan a folosit arma unui subofiţer (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Făptaşul, Jeffrey Tyrone Savage, în vârstă de 35 de ani, lucra pentru o firmă de transport şi nu avea autorizaţie să se afle în cea mai mare bază navală din lume, afirmă Marina americană într-un comunicat.

El a pătruns în bază luni, "pe la Poarta 5, imediat după ora locală 23.00 (marţi, 5.00, ora României), s-a dus pe Cheiul 1, şi-a lăsat camionul şi a încercat să urce la bordul USS Mahan". Personalul de securitate i-a ordonat să se oprească. "A urmat o dispută, iar Savage l-a putut dezarma pe subofiţerul de cart", potrivit US Navy.

Şeful supravegherii bazei în noaptea respectivă, Mark Mayo, se afla în apropierea distrugătorului şi s-a dus la faţa locului. "Mayo a oferit imediat asistenţă personalului de pe USS Mahan". Savage l-a ucis cu arma respectivă şi "a încercat să tragă asupra (altor membri ai) personalului de securitate", după care a fost împuşcat mortal.

"Lanţul de evenimente care i-a permis lui Savage să pătrundă în bază şi la bordul navei constituie subiectul unei anchete", precizează Marina.

Acest incident a avut loc după câteva luni de la un atac armat în interiorul unui imobil aparţinând Marinei, în complexul Navy Yard, la Washington. La 16 septembrie, Aaron Alexis, o persoană cu tulburări psihice care muncea în cadrul unei firme subcontractoare în domeniul Apărării, a intrat în clădire, a deschis focul, a ucis 12 persoane şi a rănit alte opt, după care a fost ucis prin împuşcare de către poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici