Video Clădirea Congresului din Paraguay, INCENDIATĂ de protestatari, după controverse prezidenţiale

Mai mulţi anifestanţi din Paraguay au dat foc clădirii Congresului, din capitala Asuncion, în timpul unor proteste violente împotriva unei legi, care ar fi fost votată în secret, ce i-ar permite preşedintelui actual să mai candideze o dată la preşedinţie, informează BBC.

723 afișări

Protestatarii s-au repezit spre clădire, au spart geamurile şi au distrus gardurile.

Constituţia actuală a ţării, adoptată în 1992, după 35 de ani de dictatură, impune limite stricte preşedintelui, permiţându-i un singur mandat de 5 ani.

Preşedintele actual, Horactio Cartes, însă, încearcă să elimine această restricţie şi vrea să mai candideze o dată, fapt ce stârnit un val de proteste în Paraguay.

 

 

Sursa video: Twiter/ AJ+

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici