Colete suspecte adresate birourilor armatei au fost descoperite în Marea Britanie

Poliţia britanică antiterorism a anunţat joi că a deschis o anchetă după descoperirea a şase colete suspecte adresate birourilor armatei din mai multe oraşe din Marea Britanie, între care Brighton (sud-est) şi Oxford (centru).

117 afișări
Imaginea articolului Colete suspecte adresate birourilor armatei au fost descoperite în Marea Britanie

Colete suspecte adresate birourilor armatei au fost descoperite în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Multe pachete reprezentau o ameninţare "de nivel scăzut" dar erau "în stare de funcţionare", au anunţat surse din cadrul poliţiei.

Colete descoperite "ar putea avea legătură cu activităţi teroriste în Irlanda de Nord", a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic David Cameron, potrivit unui comunicat.

"Poliţia şi echipele de deminare au neutralizat deja aceste dispozitive", a afirmat el, adăugând că toate unităţile militare au fost îndemnate "să păstreze vigilenţa şi să anunţe imediat descoperirea unor obiecte suspecte".

Procedurile referitoare la curierat în armată vor fi supuse unor modificări, a anunţat Downing Street.

Serviciile lui Cameron au afirmat că "nivelul naţional de ameninţare (teroristă) este revizuit în permanenţă".

Potrivit postului de televiziune Sky News, coletele găsite la Reading, la vest de Londra, şi Chatman (sud-est de Londra) conţineau mici dispozitive explozive, dar funcţionale.

Celelalte colete au fost descoperite la birouri ale armatei situate în centrul comercial din Slough, la vest de Londra, şi Aldershot, sud-vest de Londra, potrivit poliţiei.

Centrul comercial din Slough a fost evacuat şi perimetre de securitate au fost stabilite în jurul birourilor unde au fost descoperite coletele.

Provincia britanică Irlanda de Nord a cunoscut 30 de ani de violenţe interconfesionale, soldate cu peste 3.500 de morţi, până la semnarea acordurilor de pace, în 1998.

Aceste acorduri au condus la o divizare a puterii între protestanţi şi catolici. Începând din 1998, dispozitive explozive sunt descoperite periodic în Ulster, nu şi în alte regiuni ale Marii Britanii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici