Coliziune între două trenuri la Viena. 41 de persoane au fost rănite grav

Două trenuri au intrat în coliziune frontală, luni, la Viena, au anunţat serviciile de intervenţie, adăugând că mai multe persoane au fost rănite. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a companiei de căi ferate din Austria OeBB, coliziunea a avut loc în jurul orei 07.45 GMT (09.45 ora României), în Penzing (vestul Vienei).

604 afișări
Imaginea articolului Coliziune între două trenuri la Viena. 41 de persoane au fost rănite grav

Coliziune între două trenuri la Viena. Mai multe persoane au fost rănite

"Viaţa a două pesoane rănite grav este în pericol", a precizat pentru AFP Ronald Packert, purtător de cuvânt al serviciilor de securitate. Printre victime se numără mecanicul unuia dintre trenuri.

"În total 41 de persoane au fost rănite grav", a explicat acesta.

"A fost un noroc faptul că ciocnirea s-a produs în apropierea unui centru de servicii de urganţă, deoarece personalul nostru a putut interveni în cliplele care i-au urmat", a adăugat el.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, unul dintre macazuri se defectase, a precizat Sarah Nettel, purtător de cuvânt al companiei de căi ferate austriece OeBB.

În plus, unul "dintre cele două trenuri a obţinut permisiunea de a-şi continua deplasarea, pe care nu ar fi trebuit să o primească". Este prea devreme pentru a putea spune cu certitudine dacă a fost vorba de o eroare umană. "Acest lucru nu este exclus", a apreciat Nettel.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 07.45, (09.45 ora României), în regiunea Penzing (vestul Vienei). Cele două renuri s-au ciocnit frontal, fiind nevoie de peste două ore pentru a evacua toţi pasagerii.

Douăzeci de vehicule de pompieri şi două elicoptere au participat la operaţiunea de salvare.

În septembrie, un tren a deraiat pe aceeaşi linie, fără răniţi. Ancheta a stabilit la acea dată că la baza incidentului a stat o eroare umană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici