Comandant şef ucrainean, despre realizările anului 2022, „anul care a intrat în istoria lumii sub numele Ucrainei şi al forţelor sale armate”

„În fiecare zi, Forţele Armate luptă nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru Europa cu mentalităţi similare, pentru păstrarea păcii, securităţii şi libertăţii în întreaga lume. Şi vom învinge cu siguranţă”, a declarat Zaluzhnyi.

11713 afișări
Imaginea articolului Comandant şef ucrainean, despre realizările anului 2022, „anul care a intrat în istoria lumii sub numele Ucrainei şi al forţelor sale armate”

FOTO Twitter

Forţele armate ucrainene au eliberat 40% din teritoriile ocupate de Rusia după începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie, şi 28% din toate teritoriile ocupate de Rusia în ţară, a scris comandantul-şef ucrainean Valerii Zaluzhnyi, luni. Postarea lui Zaluzhnyi pe Telegram a rezumat realizările anului 2022, „anul care a intrat în istoria lumii sub numele Ucrainei şi al forţelor sale armate”.
 
Ucraina continuă să descurajeze atacurile ruseşti pe o suprafaţă terestră cu o lungime totală de 3.786 de kilometri, inclusiv o linie de front activă de 1.500 de kilometri, potrivit comandantului suprem.
 
Instructorii internaţionali au antrenat peste 20.000 de soldaţi ucraineni în 2022, iar astfel de antrenamente au loc în prezent în 17 ţări europene, mai transmite Zaluzhnyi. În plus, peste 1.000 de militari răniţi au fost trimişi pentru tratament şi reabilitare în străinătate.
 
Şeful armatei ucrainene a scris că peste 600.000 de civili au fost evacuaţi din zonele de ostilităţi anul trecut şi peste 2 milioane de tone de bunuri umanitare au fost aduse acolo.
 
Forţele armate ucrainene au examinat, de asemenea, mii de kilometri de teritoriu pentru mine şi obuze şi au distrus 41.800 de obiecte periculoase, mai spune Zaluzhnyi.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici