Comandantul poliţiei din New York îi critică pe poliţiştii care i-au întors spatele primarului

Comandantul poliţiei din New York Bill Bratton a apreciat că este "foarte nepotrivit" comportamentul poliţiştilor care i-au întors spatele primarului oraşului, în timpul funeraliilor unui coleg de-al lor care a fost asasinat.

434 afișări
Imaginea articolului Comandantul poliţiei din New York îi critică pe poliţiştii care i-au întors spatele primarului

Comandantul poliţiei din New York îi critică pe poliţiştii care i-au întors spatele primarului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zeci de mii de poliţişti au asistat sâmbătă, la New York, la funeraliile lui Rafael Ramos, unul dintre cei doi poliţişti asasinaţi la 20 decembrie la Brooklyn.

Însă dovada tensiunii care continuă să existe între primarul New Yorkului şi poliţia oraşului este faptul că sute de poliţişti care au urmărit ceremonia de afară au ales să se întoarcă cu spatele spre ecrane atunci când primarul Bill de Blasio a luat cuvântul, la biserica protestantă Christ Tabernacle, în Queens. Ei apreciază că primarul nu i-a susţinut suficient atunci când oraşul a fost scena a numeroase manifestaţii ce denunţau practicile poliţiei, după moartea lui Mike Brown la Ferguson (Missouri) şi a lui Eric Garner la New York, în această vară.

"Aceste funeralii erau în onoarea ofiţerului Ramos şi să faci politică sau să aduci alte probleme la acest eveniment, cred că a fost foarte nepotrivit şi nu îmi exprim sprijinul", a declarat Bill Bratton pentru postul de televiziune CBS.

Bill de Blasio "este primarul New Yorkului. El era acolo pentru a reprezenta locuitorii din New York şi pentru a exprima regretele lor privind acest deces", a continuat Bratton. "În acelaşi timp, din nefericire este expresia sentimentului unora dintre poliţiştii noştri".

"Nu putem nega că există temeri în cadrul comunităţii de culoare", a declarat Bratton, la postul NBC. "Acestea trebuie discutate într-un dialog", a adăugat el, apreciind că nu este vorba doar despre o problemă rasială, ci şi de sărăcie, clasă socială şi şomaj.

Rafael Ramos, căsătorit şi tată a două fiice, a fost ucis pe 20 decembrie, împreună cu colegul său, Wenjian Liu, în vârstă de 32 de ani, în maşina de serviciu, în Brooklyn. Cei doi poliţişti poate că nu au avut nici măcar timp să-şi vadă agresorul, un tânăr cu probleme psihice, Ismaaiyl Brinsley, în vârstă de 28 de ani, care după ce i-a împuşcat s-a sinucis pe un peron de metrou, în vecinătate.

Brinsley a scris, anterior, într-un mesaj postat pe Instagram, că voia să răzbune moartea a doi afroamericani ucişi în această vară de poliţişti care au fost exoneraţi de justiţie.

Primarul New Yorkului a declarat public că l-a sfătuit pe fiul său afroamerican să fie deosebit de atent atunci când intră în contact cu poliţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici