COMENTARIU Lelia Munteanu | Doboară spitalul!

2650 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu | Doboară spitalul!

COMENTARIU Lelia Munteanu | Doboară spitalul!

“Am finalizat acum o evaluare a situaţiei în Comandamentul Central (foto; în picioare, Comandatul Suprem al Armatei, Benjamin Netanyahu, n.m). Palestinienii din Iudeea şi Samaria trebuie să ştie că statul Israel nu are niciun interes în escaladare, dar e pregătit pentru orice scenariu. Dacă terorismul îşi ridică capul – i-l vom tăia”, a postat astăzi pe Twitter, puţin înainte de ora 18, Benny Gantz, ministrul Apărării. (Se referă la evenimentul cu cei 11 morţi şi 251 de răniţi, dintre care 26 în stare gravă, din Cisiordania).

Nici un semn că ostilităţile s-ar apropia de sfârşit. În jurul prânzului, Israelul bifase cam tot din aşa-numita “bancă de ţinte” aeriene din Gaza. Distruseseră cuibul de terorişti zis “Metroul”, cel mai lung tunel din zonă, astfel încât, dacă există supravieţuitori, nu vor mai găsi niciodată drumul spre lumină – topografia pe are o cunoşteau s-a schimbat complet.

Pe contul de Facebook al lui Netanyahu, fanii îi cer imperativ: “Doboară spitalul!”. Premierul nu răspunde, fireşte, îndemnurilor. Niciodată Israelul nu şi-a luat drept ţintă un spital, chiar dacă subsolurile spitalelor din Gaza sunt depozite de armament. Aşa-numitele “rules of engagement” împiedică orice armată s-o facă. De câte ori doboară câte un bloc identificat ca sediu al liderilor Hamas, de exemplu, sau orice astfel de obiectiv, Tzahal (Armata) “ciocăneşte la uşă”, cum se spune, le dă un ultimatum locatarilor să-l părăsească. Nu poţi soma însă personalul şi pacienţii unui spital să plece în câteva minute.

Extremiştii de ambe etnii, arabi şi evrei, nu şi-au epuizat încă resursele vindicative.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici