Comentariul lui Putin despre un nou referendum pe tema Brexit şi ce ar fi bine pentru democraţia britanică

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că premierul britanic Theresa May nu are de ales decât să ducă la capăt procesul de Brexit şi ar trebui să evite un al doilea referendum pe această temă pentru că ar risca să submineze încrederea în democraţia britanică, relatează The Daily Express.

6329 afișări
Imaginea articolului Comentariul lui Putin despre un nou referendum pe tema Brexit şi ce ar fi bine pentru democraţia britanică

Putin susţine că un nou referendum pe tema Brexit ar submina încrederea în democraţia britanică

Comentariile lui Putin pe această temă ar putea cauza iritare în rândul unora din politicienii britanici care au sugerat că Rusia ar fi intervenit în referendumul din 2016 pe tema Brexit, cu scopul slăbirii Uniunii Europene şi a lumii occidentale.

Rusia neagă vehement aceste acuzaţii şi susţine că preferă o Uniune Europeană puternică.

"În ceea ce priveşte Brexit (...) înţeleg poziţia prim-ministrului (britanic) care se luptă pentru Brexit (...) La urma urmei a avut loc un referendum. Ce altceva poate face? Trebuie să pună în aplicare voinţa poporului, exprimată în timpul referendumului", a afirmat liderul de la Kremlin.

"Este asta democraţie sau ce? Ce vor spune criticii acestui proces dacă şi când vor scuipa pe Brexit şi convoacă mai multe referendumuri până când cineva nu este nefericit. Pentru ce ar fi atunci un referendum?", a adăugat Vladimir Putin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici