Comisia Europeană oferă Ungariei patru milioane de euro pentru gestionarea crizei refugiaţilor

Comisia Europeană a decis să ofere Ungariei un ajutor rapid în valoare de patru milioane de euro, pentru a gestiona criza refugiaţilor, anunţă agenţia de presă ungară MTI.

207 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană oferă Ungariei patru milioane de euro pentru gestionarea crizei refugiaţilor

Comisia Europeană oferă Ungariei patru milioane de euro pentru gestionarea crizei refugiaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fondurile trebuie folosite pentru îmbunătăţirea centrelor de primire a imigranţilor sau construirea unora noi, cumpărarea echipamentului necesar precum şi creşterea personalului şi a capacitatăţii de transport în Ungaria, a transmis Comisia Europeană marţi.

Autorităţile ungare întâmpină dificultăţi în gestionarea numărului mare de imigranţi care intră în ţară pe la graniţa cu Serbia, în încercarea de a ajunge în statele mai prospere din vestul Uniunii Europene.

Poliţia ungară a reţinut până în prezent 169.337 de "imigranţi ilegali" şi 955 de traficanţi de persoane, iar Biroul pentru imigrare a înregistrat 157.746 de migranţi, au anunţat marţi autorităţile.

Biroul pentru imigraţie lucrează "nonstop" în cele zece puncte din întreaga ţară, pentru a procesa cererile de azil, a declarat într-o conferinţă de presă Attila Kiss, adjunctul şefului Biroului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici