Comisia parlamentară propune amânarea votului pentru desemnarea preşedintelui R. Moldova

Comisia specială pentru alegerea şefului statului a propus, miercuri, amânarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova, preconizată pentru 23 octombrie, din cauza ambiguităţilor legislative, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Comisia parlamentară propune amânarea votului pentru desemnarea preşedintelui R. Moldova

Comisia parlamentară propune amânarea votului pentru desemnarea preşedintelui R. Moldova

Comisia va aştepta timp de zece zile propuneri în vederea modificării legislaţiei în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui.

Proiectul de hotărâre privind amânarea alegerilor va fi prezentat Parlamentului, care îl va analiza în cadrul şedinţei de joi.

Ion Pleşca, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru alegerea preşedintelui R. Moldova, a declarat recent că procedura de alegere nu va putea avea loc la 23 octombrie, în condiţiile în care Curtea Constituţională prevede într-un aviz că, pentru a alege şeful statului, trebuie să fie înregistrate cel puţin două candidaturi.

La expirarea termenului-limită era înregistrată doar candidatura lui Marian Lupu, liderul Partidului Democrat (PDM), propus la funcţia de şef al statului de Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE).

Liderii AIE susţin că Marian Lupu va rămâne candidatul coaliţiei parlamentare majoritare, iar Partidul Comuniştilor, formaţiunea parlamentară de opoziţie, a declarat în repetate rânduri că nu va înainta o candidatură la funcţia de şef al statului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici