COMISIE: Germania renunţă la centralele electrice pe bază de cărbune până în 2038

Germania a decis să renunţe la energia electrică furnizată de centralele pe cărbune, din 2038, pentru a combate schimbările climatice, relatează MarketWatch.

369 afișări
Imaginea articolului COMISIE: Germania renunţă la centralele electrice pe bază de cărbune până în 2038

COMISIE: Germania renunţă la centralele electrice pe bază de cărbune până în 2038

O comisie numită de guvern pentru a analiza situaţia a ajuns la un acord după mai multe luni de dezbateri.

Mai mult de o treime din energia electrică este produsă în Germania pe bază de cărbune. Comisia, care a fost compusă din 28 de membri care reprezintă regiuni miniere, companii de utilităţi, oameni de ştiinţă şi ecologişti, a admis o posibilă reviziure a termenului în 2032 şi încetarea arderii cărbunelui mai devreme, în 2035.

Decizia urmează a fi aprobată de Guvern.

Comisia a atenţionat că în următorii 10 ani vor trebui create 5.000 de noi locuri de muncă în regiunile afectate de întreruperea mineritului cărbunelui. Aceste regiuni ar trebui să primească 40 de miliarde de euro în următorii douăzeci de ani ca subvenţii din partea guvernului.

Greenpeace, care doreşte închiderea tuturor centralelor de cărbune până în 2030, a salutat faptul că „Germania are în sfârşit un calendar, dar nu este suficient". „Viteza este greşită", a spus Martin Kaiser, şeful Greenpeace.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici