Compania aeriană Iberia îşi anulează toate zborurile până duminică dimineaţă

Compania aeriană naţională spaniolă Iberia a anunţat sâmbătă că va anula toate zborurile până duminică dimineaţa, ora 06.00 (07.00 ora României), din cauza grevei controlorilor de trafic aerian, relatează AFP.

28 afișări
Imaginea articolului Compania aeriană Iberia îşi anulează toate zborurile până duminică dimineaţă

Compania aeriană Iberia îşi anulează toate zborurile până duminică dimineaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spaţiul aerian spaniol va rămâne închis sâmbătă în mare parte până la ora 13.00 (14.00 ora României), a declarat un purtător de cuvânt al Autorităţii pentru administrarea aeroporturilor (Aena).

"Toate zborurile au fost anulate până mâine ora 06.00", a declarat purtătorul de cuvânt al Iberia, din cauza închiderii spaţiului aerian, care paralizează de vineri seara traficul în aproape toată ţara.

Iberia le-a cerut clienţilor săi să "nu meargă în aeroporturi" şi "celor care se află deja acolo să se întoarcă acasă", potrivit unui comunicat, care le solicită, de asemenea, pasagerilor să nu mai telefoneze, pentru a evita blocarea centralei sale.

Compania a precizat că le permite pasagerilor blocaţi să modifice fără penalizări data călătoriei sau să ceară contravaloarea biletului.

Potrivit Aena, 250.000 de pasageri sunt blocaţi de această grevă ilegală declanşată vineri seara din cauza unui conflict privind timpul de muncă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici