Compania de căi ferate din Franţa sugerează că românii sunt hoţi de bagaje

Un afiş cu antetul companiei franceze de căi ferate, SNCF, postat într-un tren TER din Midi-Pyrenees timp de o săptămână, avertiza în legătură cu prezenţa românilor, sugerând că aceştia sunt hoţi de bagaje şi îndemnând la semnalarea "faptelor românilor" către autorităţi, relatează site-ul Rue89.

103 afișări
Imaginea articolului Compania de căi ferate din Franţa sugerează că românii sunt hoţi de bagaje

Compania de căi ferate din Franţa sugerează că românii sunt hoţi de bagaje (Imagine: www.rue89.com)

Afişul respectiv a fost descoperit de un scriitor din regiune, Mouloud Akkouche, în timpul unei călătorii între Foix şi Toulouse, care l-a trimis site-ului Rue89.

"În ultimele săptămâni, românii au produs îngrijorare. Într-adevăr, au fost constatate numeroase furturi de bagaje. Vă cerem să fiţi mult mai atenţi. De asemenea, toate faptele românilor trebuie semnalate către PCNS" (organismul pentru securitate naţională în cadrul SNCF), scria pe afiş, care indica şi un număr de telefon, relatează site-ul francez, citat de postul de radio Europe1.

SNCF a prezentat scuze, anunţând că "o anchetă este în curs", iar serviciul de comunicare al companiei în Midi Pyrenees a admis faptul că "nota a existat, într-adevăr".

"Ea a fost afişată în anumite trenuri TER din regiune. Un agent din cadrul SNCF (care coordonează activitatea controlorilor de tren în cadrul filialei SNCF din Midi-Pyrenees) a folosit o expresie nefericită", a declarat filiala SNCF din regiune.

Aceasta a precizat că a fost alertată de agenţi ai companiei, adăugând că afişele au fost retrase "imediat". "Direcţia Regională a SNCF regretă acest gest nefericit şi nu este deloc responsabilă pentru acest afiş. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple. O anchetă internă este în curs, pentru a stabili cum s-a putut întâmpla acest lucru", a declarat filiala.

Potrivit SNCF, niciun pasager nu a depus vreo plângere împotriva afişului, care a rămas vizibil timp de peste o săptămână. PCNS, organismul unde se cerea să fie "semnalate faptele românilor" a declarat, de asemenea, că nu are cunoştinţă despre asemenea semnalări, în baza afişului respectiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici