Companiile de presă americane din Rusia vor fi investigate, ca reacţie la acuzaţii antiruse în SUA

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a aprobat o propunere de investigare a organizaţiilor media americane care au activităţi în Rusia, o reacţie la măsuri luate în SUA după presupusele ingerinţe ruse în campania electorală, relatează agenţiile Reuters şi Associated Press.

741 afișări
Imaginea articolului Companiile de presă americane din Rusia vor fi investigate, ca reacţie la acuzaţii antiruse în SUA

Companiile de presă americane din Rusia vor fi investigate, ca reacţie la acuzaţii antiruse în SUA

Investigaţia, efectuată de Comisia pentru Politici de informare, Tehnologie şi Comunicaţii a Dumei de Stat, are obiectivul de a verifica dacă "organizaţiile de presă americane" respectă legislaţia Rusiei. Printre companiile media vizate se numără filialele din Rusia ale CNN, Voice of America şi Radio Liberty.

Iniţiativa anchetei îi aparţine deputatului Konstantin Zatulin, membru al formaţiunii pro-Kremlin Rusia Unită, care a propus acţiuni de retorsiune după o serie de măsuri "represive" ale Statelor Unite împotriva postului de stat Russia Today (RT).

Anterior, senatorul democrat american Jeanne Shaheen a cerut Departamentului american al Justiţiei să investigheze activităţile postului RT. Shaheen a sugerat că postul Russia Today ar fi fost implicat în campania rusă de influenţare a electoratului american pentru a favoriza victoria republicanului Donald Trump în scrutinul prezidenţial.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici