Confetti din documente confidenţiale ale poliţiei, la parada Macy's de la New York

Unele confetti folosite în timpul paradei anuale organizate la New York de lanţul de magazine Macy's de Ziua Recunoştinţei ar fi fost confecţionate din documente confidenţiale ale poliţiei, precum numere de securitate socială sau conturi bancare.

307 afișări
Imaginea articolului Confetti din documente confidenţiale ale poliţiei, la parada Macy's de la New York

Parada Macy's de la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ofiţerii de poliţie din Nassau County investighează incidentul după ce un student, Ethan Finkelstein, a anunţat că hârtiile care i-au căzut pe umeri în timp ce privea parada conţineau numere de securitate socială, numere de identificare a angajaţilor, numere de conturi bancare, precum şi un raport privind un incident, relatează Fox News.

"Erau mii de confetti în jurul nostru. Am ridicat câteva şi am observat că erau mai multe numere de securitate socială, adrese şi numere de telefon", a declarat Finkelstein.

Potrivit televiziunii locale WPIX, o bucată de hârtie era dintr-un raport de arestare, iar alta oferea mai multe detalii.

Departamentul de poliţie din Nassau County s-a declarat "foarte îngrijorat de această situaţie", potrivit unui comunicat. "Vom desfăşura o investigaţie în acest caz şi vom revizui procedurile privind documentele sensibile", a adăugat acesta.

Lanţul de magazine Macy's, sponsorul paradei, a declarat că foloseşte "confetti colorate, confecţionate comercial, şi nu bucăţi de hârtie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici