"Conflictul cu NATO este sigur". Moscova, după anunţul lui Macron privind posibilitatea de a trimite în Ucraina

Moscova a reacţionat după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a lansat ideea de a trimite trupe occidentale pentru a ajuta Kievul, relatează Politico.

2647 afișări
Imaginea articolului "Conflictul cu NATO este sigur". Moscova, după anunţul lui Macron privind posibilitatea de a trimite în Ucraina

Rusia: Conflictul cu NATO este sigur dacă trupele occidentale merg în Ucraina

Un conflict între Rusia şi NATO ar fi inevitabil dacă trupele occidentale vor merge în Ucraina, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Comentariile Kremlinului vin după ce preşedintele francez Emmanuel Macron nu a "exclus" trimiterea de trupe pe teren în Ucraina, în timp ce Kievul se luptă să respingă invazia pe scară largă a Rusiei.

Deşi Macron a remarcat că nu există un consens occidental în privinţa trupelor în acest stadiu, sugestia a stârnit un răspuns furios din partea Moscovei.

"În acest caz, trebuie să vorbim nu despre probabilitate, ci despre inevitabilitatea [unui conflict]. Aşa îl evaluăm", a declarat secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov.

"Aceste ţări trebuie, de asemenea, să evalueze şi să fie conştiente de acest lucru, întrebându-se dacă acest lucru corespunde intereselor lor, precum şi intereselor cetăţenilor din ţările lor", a adăugat Peskov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici