CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Un obuz sirian a căzut în satul turc în care a avut loc un incident similar miercuri

Un obuz lansat din Siria a căzut, duminică, în satul Akçakale, din sud-estul Turciei, unde cinci civili au fost ucişi miercuri de tirurile siriene care au determinat o ripostă a armatei turce, au anunţat posturile de televiziune din Turcia. Artileria turcă a ripostat, duminică, a anunţat primarul localităţii Akçakale.

1052 afișări
Imaginea articolului CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Un obuz sirian a căzut în satul turc în care a avut loc un incident similar miercuri

Un obuz sirian a căzut în satul turc în care a avut loc un incident similar miercuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Slavă Domnului că nu au fost victime. Artileria (turcă) a răspuns imediat la tirurile venite din Siria", a subliniat Abdülhakim Ayhan pentru agenţia de presă semioficială Anatolia.

Obuzul a căzut în grădina unei clădiri publice, care fusese evacuată anterior de autorităţi, potrivit postului de ştiri NTV.

Artileria turcă mobilizată în această zonă ar urma să răspundă la aceste tiruri deoarece, de la incidentul de miercuri, această ripostează la fiecare tir sirian care atinge teritoriul turc.

Incidentul de la Akçakale, situat în provincia Sanliurfa, este cel mai grav produs între Damasc şi Ankara de la doborârea unui avion de luptă turc de către apărarea antiaeriană siriană în iunie.

Guvernul turc a obţinut, joi, aprobarea Parlamentului de a continua operaţiunile militare împotriva Siriei, dacă va fi necesar.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat ferm, joi, tirurile armatei siriene împotriva Turciei şi le-a cerut celor două ţări vecine să dea dovadă de reţinere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici