Confruntări între manifestanţi şi poliţie în faţa Palatului Naţional din Mexico

Ciocniri au avut loc joi seara între grupări de manifestanţi şi poliţie în faţa Palatului Naţional, în centrul Mexico, la încheierea unei zile de prosteste faţă de modul în care Guvernul mexican gestionează cazul dispariţiei a 43 de studenţi.

130 afișări
Imaginea articolului Confruntări între manifestanţi şi poliţie în faţa Palatului Naţional din Mexico

Confruntări între manifestanţi şi poliţie în faţa Palatului Naţional din Mexico (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postaţi în faţa sediului protocolar al Guvernului, poliţiştii încercau să disperseze cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă manifestanţii, care aruncau în ei cu pietre şi petarde, au constatat jurnaliştii AFP.

"Afară Peña Nieto!", "Demisia", strigau manifestanţii, dintre care unii erau înarmaţi cu bastoane şi bare de fier.

Zeci de mii de manifestanţi s-au reunit paşnic în cursul serii pentru a se îndrepta către piaţa centrală din Mexico, le Zocalo, unde este situat Palatul Naţional. Tensiunea a crescut brusc odată cu apariţia unui grup de manifestanţi înarmaţi cu cocteiluri Molotov.

Primele incidente au avut loc în cursul dimineţii între manifestanţi şi poliţişti, în apropierea aeroportului internaţional din Mexico.

Manifestanţii cer să se facă dreptate după dispariţia, la 26 septembrie, a 43 de elevi ai unei şcoli normale din statul Guerrero (sud), în mâinile unor poliţişti corupţi şi ale unei grupări criminale.

Această dispariţie, urmată de un probabil masacru al studenţilor, potrivit mărturiilor a trei deţinuţi, a provocat o serie de manifestaţii în ţară, deseori violente.

La 8 noiembrie, un mic grup a încercat deja să incendieze poartea principală a Palatului naţional.

Mii de persoane au manifestat, de asemenea, joi în mai multe oraşe din Mexic, scandând "I-au luat vii, vii îi vrem".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici