Confruntări între poliţie şi protestatari la Atena, după o demonstraţie a anarhiştilor - FOTO

Confruntări între poliţie şi protestatari au avut loc, marţi seara, în centrul Atenei, unde mai multe vehicule şi proprietăţi au fost avariate, după o demonstraţie la care au participat sute de anarhişti care solicitau desfiinţarea unei închisori de maximă securitate, relatează ekathimerini.com.

317 afișări
Imaginea articolului Confruntări între poliţie şi protestatari la Atena, după o demonstraţie a anarhiştilor - FOTO

Confruntări între poliţie şi protestatari la Atena, după o demonstraţie a anarhiştilor (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Zeci de protestatari au aruncat cu bombe incendiare şi pietre în poliţie, care a răspuns cu gaze lacrimogene. Patru persoane au fost reţinute, dar nu au fost raportaţi răniţi.

Cel puţin două maşini au ars şi faţada unui magazin a fost distrusă.

Anarhiştii şi-au intensificat protestele de la alegerea Guvernului de stânga în ianuarie. Ei vor ca autorităţile să desfiinţeze o închisoare de maximă securitate unde sunt deţinuţi numeroşi militanţi anarhişti şi au continua protestele în pofida promisiunii Guvernului de a da curs solicitării lor.

Partidele de opoziţie au criticat Guvernul pentru că nu a adoptat o poziţie fermă în faţa protestatarilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

ŞTIRILE ZILEI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici