Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte vineri, urmând să discute situaţia din Siria

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni vineri după-amiaza pentru consultări pe tema situaţiei din Siria, au anunţat diplomaţi joi.

435 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte vineri, urmând să discute situaţia din Siria

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte vineri, urmând să discute situaţia din Siria (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Această reuniune neprevăzută anterior a Consiliului se va desfăşura începând cu ora locală 15.00 (22.00, ora României), a precizat reprezentanţa franceză la ONU pe contul său pe Twitter.

"Un proiect de rezoluţie asupra (situaţiei din) Siria ar putea fi distribuit" cu această ocazie membrilor Consiliului, a anunţat un diplomat occidental. Mai multe ţări intenţionează să răspundă în acest fel blocării de către Rusia, în octombrie, a unui proiect de rezoluţie european, dar şi depunerii de către Moscova a unui proiect de text considerat de către occidentali prea "timorat", a precizat el.

Europenii şi ţările arabe lucrează de mai multe zile la un nou proiect de rezoluţie care are la bază planul Ligii Arabe de soluţionare a conflictului din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici