Consiliul Naţional de Tranziţie va proclama duminică "eliberarea totală" a Libiei

Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) va proclama duminică, la Benghazi (est), "eliberarea totală" a Libiei, a anunţat vineri un oficial de rang înalt din cadrul CNT.

249 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional de Tranziţie va proclama duminică "eliberarea totală" a Libiei

Consiliul Naţional de Tranziţie va proclama duminică "eliberarea totală" a Libiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este confirmat. Vom anunţa eliberarea totală a Libiei duminică la ora 17.00 (18.00, ora României), în piaţa tribunalului din Benghazi", a declarat acest oficial, sub acoperirea anonimatului.

În această piaţă de la malul mării, redenumită piaţa Martirilor, opozanţii - deveniţi ulterior rebeli, apoi noile autorităţi libiene - au sfidat regimul în primele zile ale revoltei declanşate în februarie.

Joi, după anunţul morţii fostului lider libian Muammar Kadhafi şi cucerirea oraşului Sirt, premierul CNT, Mahmoud Jibril, a afirmat că proclamarea eliberării Libiei va interveni cel mai târziu vineri.

Preşedintele CNT, "Mustafa Abdeljalil, va proclama astăzi sau cel mai târziu vineri eliberarea ţării şi va da detalii despre moartea" fostului lider Muammar Kadhafi, ucis în apropiere de Sirt, oraşul său natal, a adăugat atunci Jibril.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici